sinds 1960 op de goede weg
gebr beentjes 

Geschiedenis

Geschiedenis

 

Gebr. Beentjes GWW bv is in 1960 opgericht door de drie gebroeders Henk, Frans en Gerard Beentjes.

Als zonen van een ambtenaar was het niet zo vanzelfsprekend  om zelfstandig ondernemer te worden. Wel de liefde voor de grond-weg en waterbouw lag voor de hand, want vader Henk was civiel technisch ambtenaar in de gemeente Heemskerk.

De broers moesten van de grond af aan beginnen, want  zij hadden niets anders dan hun ambitie, een land in opbouw en de wil om hard te werken. Letterlijk op de knieën zijn de jonge twintigers begonnen als stratenmakers.

Hun oudere broer Jan werd erbij gevraagd om naast zijn werk bij de gemeente Heemskerk de administratie te verzorgen. In een later stadium werd timmerman broer Jaap gevraagd zich aan te sluiten en groeide het bedrijf uit naar een echt grond-weg en waterbouw bedrijf.

Door de groei van het bedrijf was het niet langer houdbaar om aan de van der Ploegstraat in Heemskerk kantoor aan huis te houden. Broer Jaap startte op in Wieringerwerf en er werd een groot stuk grond gekocht in het landelijk gelegen Akersloot.  Gebr. Beentjes had op dat moment drie locaties; Heemskerk-  Akersloot – Wieringerwerf en werd een belangrijke speler in de markt.

Na een aantal jaren is Jaap in de Wieringermeer zelfstandig verder gegaan met behoud van de naam gebr. Beentjes. Zijn zonen hebben dit bedrijf voortgezet en de naam veranderd in Beentjes bv. Inmiddels is dit bedrijf opgeheven.

Vanaf 1970 is Gebr. Beentjes in Akersloot gevestigd geweest, dit heeft 20 jaar geduurd maar ook daar groeide het bedrijf uit zijn jas.

Halverwege de jaren ’80 vormden de broers Henk en Gerard hun zelfstandig stratenmakers bedrijf en maakten vele werken binnen gebr. Beentjes.

Sinds 1990 is gebr. Beentjes GWW bv. gevestigd aan de Geesterweg 6 te Uitgeest. Met een ruim kantoor en werkplaats, een opslag terrein van 10.000 m2 en op een steenworp afstand van de A9 een ideale uitvalsbasis om heel west Nederland te bereiken voor het uitvoeren van de meest uiteenlopende werken.

In 2000 heeft Frans het bedrijf over gedaan aan zijn zoon Henk. Ook broers Henk en Gerard beëindigden hun bedrijf en personeel en activiteiten werden opgenomen binnen gebr. Beentjes GWW bv.

Continuïteit was gewaarborgd en het bedrijf werd voortgezet conform de ingeslagen weg.

“Gebr. Beentjes al sinds 1960 op de goede weg!”